16 de desembre 2022

ACABEM EL PROJECTE DEL PA 16.12.2022

 Hola a tothom!

Ja fa dies que sabeu que vam començar el projecte del pa després de rebre un missatge del Sr. Marcel·lí convidant-nos a conèixer el seu ofici de forner.

Així que vam voler saber com són les espigues de blat, com és el gra que es converteix en farina en el molí i sobretot vam voler convertir-nos en forneres i forners de primera.

Per això vam haver d'experimentar amb tots els ingredients que necessitàvem per aprendre a fer pa.

També vam aprendre a modelar pa, tallar-lo a llesques, fer entrepans ... amb plastilina.


No seríem bons forners sense tastar diferents varietats de pans. Hem gaudit molt amb els nostres esmorzars especials. Hem vist una gran diversitat de pans de gustos i formes ben diferents.

Gràcies a totes les famílies per ajudar-nos a veure i tastar tots aquests pans, de vegades acompanyats de coses dolces i d'altres vegades amb coses salades. Tot ens ha agradat molt.I gairebé per acabar el projecte, ens vam posar el nostre barret ben decorat i mans a la feina ... vam fer PA. Vam fer una massa ben treballada i quan el llevat va fer la seva feina... vam donar forma a la massa i cap al forn. Volem donar les gràcies a les nostres famílies perquè ens va agradar molt compartir una bona estona a la classe fent activitats relacionades amb el nostre projecte. Va ser una tarda fantàstica!
English time

Aquests dies a anglès hem cantat cançons i hem treballat el vocabulari de Christmas amb aquest arbre de Nadal i les seves decoracions.

Hem escoltat el conte del Rudolph the red nose reindeer i hem après una cançó on interpretàvem els diferents personatges i fèiem la mímica. Aquí us la deixem.


Ja veureu quin manual de reindeer hem fet.
A música hem après la nadala "Amb la llum del fanalet" i l'hem assajat amb els Esquirols i els Xais. I estem practicant molt la cançó del Tió. 

Aquests dies estem alimentant bé el tió! Li agrada molt menjar i omplir-se la panxa. Vam tenir sort trobant-lo al bosc. Ens esperava amagat darrere un arbre.
Aquí podeu veure el vídeo de la trobada!
Ens acomiadem amb ganes de veure'ns diumenge a la FESTA OBERTA. Esperem passar un matí ben distret amb totes les escenes de Nadal que trobareu a l'escola i amb les activitats que us han preparat els nostres companys de l'ESO.

I després de la festa, encara ens quedaran uns dies per compartir a l'escola i acabar activitats de Nadal.

Us volem desitjar molt BONES FESTES i tornar amb molta energia el 2023.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON ESTIU!

Ja hem arribat al final de curs. Els 🐘🐘🐘🐘🐘🐘🐘   ja ens hem fet grans i estem preparats per ser XAIS . Aquests últims dies han sigut mo...