26 de maig 2023

DE LA CASA AL JARDÍ 26.05.23

 


Hola a tothom!

Recordeu la nostra excursió a les coves del Toll? Allà vam veure on vivien els homes primitius i a la classe hem jugat amb una cova.
Això ens ha volgut fer descobrir com són les cases del món i com són les cases on vivim nosaltres.
Hem dibuixat mobles, electrodomèstics i tota mena d'estris que tenim a les nostres cases, pensant si ho podíem trobar a l'habitació, al menjador, al lavabo...
Ens ha agradat saber que arreu del món hi ha cases ben diferents de les nostres. La Núria ens ha ensenyat un munt de fotografies de cases i n´hem pogut pintar algunes.


Una de les parts de les cases que més ens agrada és el pati, el jardí, el balcó... perquè hi podem sortir a jugar i a plantar.
A l'escola vam trobar el QUIMET, l'espantaocells que ens ajuda amb l'hort.
Hi vam plantar enciams, tomaqueres, una carbassera... i vam sembrar llavors de mongetes i llenties. Anem sovint a veure com creixen i de vegades les hem de regar una mica, tot i que aquests darrers dies va plovent i podem estalviar aigua.
Podeu veure que a l'hort no hi anem només per cuidar l'hort, també hi anem a dibuixar i fer altres activitats. S'hi està molt bé!

Per veure bé com creix la planta d'una llavor, hem posat a germinar llavors amb cotó fluix dins de bosses i les hem penjat a les nostres finestres de la classe.
Primer vam veure com començaven a néixer les arrels i després vam veure com creixien les tiges, les fulles ... Cada dia ens sorpreníem perquè havien crescut molt, fins que vam decidir plantar-les a l'hort.Volem aprendre com són les hortalisses. Un matí vam observar unes faves, les vam desgranar i vam poder comptar quantes faves ens sortien de cada tavella. Fixeu-vos que creatius i creatives que vam ser abans de recollir totes les faves!
La cançó de "Les verdures de l'hort" del Marc Sendra ens agrada molt perquè parla de totes les verdures i hortalisses que hi plantem a ritme de rumba i ens parla de la importància de menjar-ne per a la nostra salut. Escolteu, escolteu!


 

Ara que estem aprenent tant sobre les plantes, no ens podien faltar les herbes aromàtiques a la classe.
Tenim unes bossetes plenes d'herbes i així les podem olorar. Estem tastant-les en infusions. Algunes ens agraden més que les altres! Les preparem al matí quan comencem el dia i les tastem a l'hora de l'esmorzar.
La infusió que més ens va sorprendre va ser la d'hibisc. L'aigua es va tornar ben vermella i les fulles de vegades suraven i d'altres vegades es quedaven al fons. Ara ens agradaria saber perquè suren o no.
Us animem a tastar-ne a casa!


Una tarda vam gaudir d'una activitat de la programació estable de l'Ajuntament. Va venir la Cristina i ens va explicar un conte de les TREMENTINAIRES, unes dones coneixedores de les plantes i les seves propietats remeieres. Ara sabem que la farigola cura el mal de gola, la camamilla el mal de panxa i la lavanda ens ajuda a relaxar-nos.


Moltes gràcies a totes les famílies pels rams i branques de plantes aromàtiques que ens heu portat. La classe dels ELEFANTS fa molt bona olor!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BON ESTIU!

Ja hem arribat al final de curs. Els 🐘🐘🐘🐘🐘🐘🐘   ja ens hem fet grans i estem preparats per ser XAIS . Aquests últims dies han sigut mo...